Frederik hørte stemmer i sit hoved

Case om en 13årig dreng der er tilknyttet psykiatrien.

Diagnose: autisme? adhd? (man har svært ved at finde en digagnose der passer frede)
socialt: bor frede sammen med sin mor og far og 2 søskende, har et godt netværk af bedsteforældre, der hjælper og træder til når det presser på.

Frede har siden børnehaven haft svært ved at være i større grupper, derfor fik han bevilget støttepædagog, somgj orde det lettere at fungerer i en hverdag, med mange relationer og krav.
frede havde fotsat støttepædagog i skolen, da det gik galt så snart denne støtte blev fjernet. 
frede har i dag pædagoger og lærer der kommer i hjemmet, og tager ham med ud i det omfang han kan klare.

Mit første møde med frede:
En aften bliver jeg ringet op af en fortvivlet farfar, der fortæller at de har brug for akut hjælp til barnebarnet frede, som hører stemmer og er meget bange. frede og hans mor har om formiddagen været akut på psykiatrisk skadestue, da fredes tilstand var uoverskuelig for familien at tage ansvar for. psykiatrien kunne tilbyde, en tom stue, med en madras på gulvet, fredes kommentar er: ” jeg vil ikke vil i fængsel”.

Situationen var nu endnu mere håbløs. de valgte derfor at tage hjem igen i kendte rammer. farfar foreslår at han ringer og spørger dorrit i ”skovens helse” om hun kan hjælpe frede. 

Vi bliver enige om at de kommer så snart det er muligt, og 20 min senere kører de ind i min indkørsel.
farfar, mor og frede kommer alle med indenfor og vi hilser på hinanden, fredrik er meget lukket og frygten er tydelig at se, hvad skal han nu udsættets for.

Jeg beder fredes mor om at ligge sig på briksen først, fordi fredrik har brug for en skytsengel, og det skal være hans mor her på jorden. 

For at være skytsengel, må man være i sit lys. det er det en min opgave at finde, og skabe det rum der tager imod lyset i krop-siind-og ånd. frede undre sig. da mor har sit lys, er frede klar til at ligge sig på briksen, og få sit lys hjem. det er nemt for frede at forstå det der sker, da han er et meget følsomt intelligent mennese, som forstår livet på dybere planer end det fysiske. da lyset er tilbage i frede, får han vist hvordan han kan slette stemmerne i sit hoved med lyset. på samme måde som man sletter det man ikke vil have på sin computer.

Det virker og da frede hopper ned af briksen er han synlig lettet. 

Da de kommer hjem, løber han ind i stuen til sin far og fortæller at nu har han fået en skytsengel, og han sender også en til sin far. frede`s appetit på livet er tilbage, og han vil nu ud og fiske med sin morfar, hvad han aldrig har prøvet før. det er helt underligt at se fredrik så glad, siger moren til mig.

Min erfaring er, at lyset der kommer under healing, skal støttes og vedligeholdes, igennem en daglig praksis via stille stunder i mediatiativ kontakt med lyset, som en støtte  både af en nær slægtning, og af de næmeste i famiien eller andre omsorgspersoner, som er følsomme åndelige bevidste mennesker, lyset må være en naturlig forbindelse, som en beskyttelse imod mørket.