Til forsiden
Velkommen til Skovens Helse
Helende meditation
Healing
Succeshistorier
Følsomme mennesker
Bitter fakta om sukker
Spontan helbredelse
Bønner
Nyttige informationer
Kost & gode råd
Prisliste
Åbne meditationer
Foredrag og Seminar
Kontakt
Forsiden
 
Vandets helbredende kraft
[Kost & gode råd]
DRIKKEVAND

Afhænger af forskellige varierende faktorer, så som klimaet, fysisk aktivitet, kost, i helbredstilstand, bør der altid tages hensyn til menneskets vandbehov da det spiller en stor rolle, både for at bevarer sundhed og når det gælder helbredelse.

Det er rent vand vi har brug for - the, juice osv. selv om det er nærende for os på mange måder, tæller ikke i væske regnskabet.

Så snart vi kommer noget i vand, selv om det blot er et par dråber citron, da må det gå igennem hele fordøjelses processen.

Gandi's lærer, "Tyg dit vand og drik din mad" med det mente han at man skulle lade vandet skvulpe let i munden - vandet vil da være i stand til at passerer direkte via mundhulens slimhinde, og direkte ud i blodbanen, og dermed direkte ind i vores celler.

Rent vand er i stand til at passerer uden om leveren.

Selv urtete kan dehydrere os, hvis vi ikke får nok rent vand.

Vand der er tilsat klor kan ofte forbindes med hjerte/ kar sygdomme, ødelægger E vitaminet og nedbryder gavnlig bakterieflora i tarmen.

Det er vigtigt at drikke så meget vand som din krop har brug for.

" Spis når du er sulten, drik når du er tørstig." Zen visdom

Det er bedre at drikke stuetempereret vand, end iskoldt. Koldt vand bruger kroppens energireserver - og kroppen tappes for værdifuld energi.

Væskeophobning

Overvægt betyder nødvendigvis ikke for meget kropsfedt. En overvægtig kan tilbageholde op til 10 kg. Flydende vægt.

Det første man må være opmærksom på her er, om personen drikker tilstrækkeligt med rent vand og hvordan det drikkes. Vand drikkes optimalt, når man drikker i små slurke der tygges let inden det synkes. Det er gunstigt for kroppen at starte dage med at drikke et par glas vand og løbende indtage vand i dagens løb så kroppen ved at den ikke behøver at tilbageholde væske, det er nemlig det der sker, når der går for lang tid imellem indtagelsen af vand, da tilbageholder kroppen konsekvent nogle flydende reserver. Te, kaffe og alkohol er nogle af de værste syndere når det gælder tilbageholdelse af flydende vægt i kroppen.

Udrensende vandteknik

- Småkog 1 ½ l rent vand i 15 min i en stor rustfri gryde
- hæld det i en termokande
- drik en 1/2 kop varmt vand hver halve time i løbet af dagen

Teknikken gør to ting;

Først når kroppen får tilført en lille smule vand dagen igennem, da vil den naturligt slippe det overskydende flydende vægt. (en fantastisk måde at tabe sig på)

Dernæst; Idet vandet står og småkoger, vil vandet som naturligt er negativt ladet, tiltrække positiv energi, og vandet vil virke stærkt udrensende på kroppen.

Indre renselse via tyktarms vandterapi

Vand er den mest rensende substans vi har, både af det indre og det ydre af vores krop. Overflod af rent vand er essentiel for enhver afgiftningsform.

I Tyktarms udrensning er der tale om den milde indre renselse via endetarmen. Her er der tale om en række varme vandindhældninger via et kateter (købes på apotek eller sygeplejebutik) der føres op i endetarmen, og herigennem tilføres det varmevand, der nænsomt gentagende gange skyller tarmen så den tømmes og renses. (multidophilus eller symbioplex, som er kapsler man indtager som et kosttilskud i en periode for at opbygge en sund tarmflora, er gunstig at tage i forbindelse med sådanne tarmudrensninger)
Tarmudrensning styrker tyktarmen på alle måder, så den igen bliver aktiv.

Vi burde absorbere vitaminer, mineraler og energi igennem tarmvægen, men hvis denne er beklædt med giftig slagger der er dannet af ufordøjet underlødig kost som stammer fra for meget sukker, hvidt brød og ufordøjet kød, og da fungerer tarmen ikke som den skal. Ofte er der dannet et karamelagtig lag i tarmen, og dette skaber en gæring, som udvikler de forkerte bakterier, og disse gennemhuller tarmvægen så tarmindholdet kommer ud i blodbanen.(Allergi har ofte sin rod her) Enhver helbredelse starter via en ren og hel velfungerende tarm og fordøjelse.

Kolde bade;

Tanken om det, er værre end at gøre det. Koldt er yin og vand er yin, den dobbelte yin effekt har en evne til at rense negativiteten væk, som måtte sidde i vores energilegeme. Koldt vand påvirker vores chakra og tvinger dem til at give slip på gamle blokeringer.

Koldt vand har evnen til at fjerne negativ energi som opsamles når vi energiudveksler med den verden vi lever i, hvorimod varmt vand åbner og dermed kanaliserer den negative energi ind i vores krop. Efter det kolde bad, kan man tage de varme uden problemer.

Hver celle i vores krop indeholder vand. Vi består af 70-90 % vand. Som en båndoptager gemmer optagelser, på samme måde har vores celler evnen til at gemme på gamle minder fra vores tanke-, følelses-, livsstils-, og selvtillids mønstre og systemer.

For at ændre os, er det nødvendigt vi omprogrammerer vores sind til at tænke på en mere positiv måde.

Ved at tage regelmæssige kolde bade, hjælper vi med til at rense vores celler på en hurtig måde og samtidig holde vores energi klar og strålende.

Derved holder vi vores følelseslegeme ren, og negative tankeformer fordrives.

Essenerne;

Når vi føler det ubehageligt at være i koldt vand, skyldes det at koldt vand indeholder en umådelig stor kraft, som det er svært for os mennesker at udholde igennem for lang tid. Det er nærliggende at tro det skyldes kulden i vandet, men faktum er at det kolde vand opbevarer store mængder lys.

Vand er ikke kun en simpel kemisk formel.

Essenerne var en gruppe af mennesker, som levede i Palæstina for mere ned 2000 år siden, og de studerede og udviklede en spirituel tangegang omkring livet. Essenerne troede på, at vandet var et engleagtigt væsen. De vidste, at den dominerende engel indeni dem var vandets engel. De opserverede, at når vandet blev varmet op, udvidede molekylerne sig og vandets engel forsvandt.

De rensede deres psyke og spirituelle krop tre gange om dagen, ved at tage kolde dukkerter. De mente at varmt vand hverken indeholdt livskraft eller livgivende essens. Deres teori, er også at undgå lange varme bade, da de mente at det var ekstremt tømmende for kroppens energi, især under graviditet.

Hvordan tages de kolde bade?

Som de første om morgenen, når du kommer hjem, og lige før du går i seng, er gode tidspunkter.

Om morgenen; tage et koldt bad for at rense den energi af dig som du har opsamlet på din drømmerejse.

Når du kommer hjem fra arbejde; For at rense de af, som din æteriske krop har opsamlet i mødet med andre. Vores aura er som en svamp og i løbet af dagen tiltrækker den energi til sig. Når du kommer hjem kan din æteriske krop være fyldt med negative energier. Da er det vigtigt at tage et koldt bad så snart du kommer hjem, så ikke disse energier ikke kommer til at præge dit privatliv.

Tag et koldt bad først, det behøver kun at være omkring 10-20 sek. - Du behøver ikke at gøre dit hår vådt, men sikre dig at du får gjort de seks chakra centre og din nakke våd. - Skift derefter til varmt vand og vask dig som du plejer, og slut af med et hurtigt koldt bad.

Obs.! Hvis du er skrøbelig og svag, VÆR NÆNSOM da lidt, men ofte, er mere effektivt end et langt bad.

Effekten;

Når du først er startet med at tage kolde bade, vil du måske opleve en udrensning i form af forkølelse, influenza. Vi må indse, at sådanne symptomer er fortrængte følelser og forgiftninger fra fortiden der må forløses for at der kan ske en lettelse. Det kolde vand fremkalder på en måde sådanne gamle fortrængte følelser. Folk bruger mange undskyldninger for ikke at tage kolde bade. Frygt for at mærke det fortrængte er ofte et problem. Efter nogle dage vil man allerede kunne mærke en lettelse, og føle sig mere frisk og glad. Mange bliver mere strålende, hvilket ofte bemærkes hos omgivelserne, som en friskhed.

Ved regelmæssig kolde bade kan man forvente.

- Forbedret blodcirkulation/afgiftning/vægttab:

Kolde bade trækker affaldsstoffer ud af kroppen, forøger blodcirkulationen og hjælper med at forhindre cellulite, såvel som åreknudedannelse. Øget cirkulation hjælper med at fjerne toksiner som oplageres i fedtophobninger, og i takt med at giften ikke længere påvirker di, vil du føle dig bedre tilpas, og vægten gå ned. Forbedret blodcirkulation og produktion af blodfortyndende enzymer er betydelig øget, og dermed effektiv beskyttelse imod blodpropdannelse.

- Mindre stress

Koldt vand trækker spændinger ud af kroppen. Spændinger er normalt blokeret ener gi, en gammel tankeform eller følelsesmæssig bagage vi båret rundt på fra særlige oplevelser. Alle disse oplevelser er lukket inde i kroppen, når vi tager regelmæssige kolde bade, forløses de fra kroppens overflade og fjernet. Badning i søer, havet og lignende hvor vandet er frisk er effekten mindst lige så god. Solen styrker vores æteriske krop, og badet i det friske vand i naturen driver negativiteten væk. Når vi bader i offentlig swimmingpool e. lign. må vi huske at andre kan have efterladt deres negativitet, som vandet har absorberet. Tag derfor et koldt bad for at komme af med hvad en du måtte have optaget.

- Mere energi og modstandskraft:

Kolde bade bekæmper udmattelse, reetablerer god vitalenergi. Ved at rense meridianer i vores fysiske og æteriske legeme, hvilket medvirker til en forøget søvnkvalitet.

- Hormonel balance:

Kolde bade stimulerer produktionen af testosteronet som er det hormon der regulerer seksuelle potens ved mænd og østrogenet, som regulerer frugtbarhed ved kvinder. Kolde bade forøger seksuel funktion og styrke.

- Styrker immunforsvaret/ hurtigere helbredelse:

Vores krops immunforsvar bedres, hvilket er bevist ved medicinske undersøgelser. Antallet af hvide blodlegemer øges ved regelmæssige kolde bade. På et hospital i England, er der bevist at de patienter, som tog kolde bade, kom hjem fire dage før dem der ikke gjorde. I Chernobyl i Rusland opmuntrede de endda befolkningen til at bevare immunforsvaret aktivt, da deres miljø var forurenet efter atomulykken.

- Modstandsdygtighed:

Mange med forskellige skavanker, undskylder sig med:

" jeg har hjerteproblemer, er det forsvarligt at tage kolde bade? " eller " jeg har influenza netop nu, bør jeg ikke undgå kulde?" Svaret er i begge tilfælde: " Ja, du bør tage kolde bade!" Det vil forstærke vil forstærke den lægende proces ved at øge immunforsvaret. Et koldt bad giver en chokerende ud af "kroppen oplevelse "og når vi kommer tilbage er vi dejlig forfrisket. (Lykken er et koldt bad)

- Fysisk, Spirituel og følelsesmæssigt lægende vendepunkt:

Udrensning på mange forskellige måder vil medfører en dyb healing af mennesket, sådan en periode er for mange ofte meget følelsesbetonet. I sådan en periode hvor gamle fortrængte følelser vælder op, og vi får mulighed for at give slip, så der kan skabes ny plads i os til muligheder og kærlighed. Nogle gange når vi er "dødtrætte af det", er det svært ikke at gå i panik, da er de kolde bade vores den bedste metode til at rense negative følelser væk. Tøv ikke med at tage op til ti kolde bade om dagen, når der virkelig er gang i forløsningen af gamle følelser og mønstre.

Barndommens følelser er fastholdt i kroppen på et dybt plan, og for at løsne disse er det en stor hjælp at tage kolde bade af 1-2 min varighed dagen igennem. Karma er en meget doven energi, og med mindre vi selv fremskønner den. Den hurtigste måde at få den ud af kroppen er igennem kolde bade.

Nogle gange betyder healing og behandling og service af andre mennesker og dyr, at vi opsamler syg energi, derfor er det bestemt vigtigt for alle der hjælper andre mennesker at rense sig med kolde bade, for at genvinde sin egen energi og klarhed.

"Hvis vi ikke prøver noget nyt, vil vi aldrig vokse som menneske"

af meriam young

 

.
Skovens Helse  ·  Dorrit Kristensen  ·  Bjergvej 32  ·  9330 Dronninglund  ·   Telefon 2076 3715  ·  skovenshelsegmail.com