Til forsiden
Velkommen til Skovens Helse
Helende meditation
Healing
Succeshistorier
Følsomme mennesker
Bitter fakta om sukker
Spontan helbredelse
Bønner
Nyttige informationer
Kost & gode råd
Prisliste
Åbne meditationer
Foredrag og Seminar
Kontakt
Forsiden
 
Om kosttilskud
[Kost & gode råd]

Vitaminer og mineraler.
Vi har alle brug for at få samtlige vitaminer og mineraler, primært gennem vores kost og sekundært via kosttilskud. Ifølge biopater og naturopather og Orthomolekylær medicin, er det faktisk umuligt at få alt, hvad vi behøver igennem kosten. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for at få sine daglige kosttilskud.

En Bog om emnet:
Lev sundt med vitaminer og mineraler af: Henrik Dilling

I Danmark styres mængden af vitaminer og mineraler af hhv. fødevarestyrelsen og lægemiddelstyrelsen. De stærke vitaminmineralprodukter hos lægemiddelstyrelse kræver mere dokumentation for virkning og indikationer end almindelige kosttilskud, og registrering og vedligeholdelse af registrering ligger på samme niveau som lægemidler.
De stærke vitaminer og mineraler er i Danmark dog sjældent så stærke, som produkter fra USA og verden over diskuteres det uophørligt hvilke doseringer der er de bedste.

Faktaboks
Hver dag hele året rundt bør fyldes med de rette vitaminer og mineraler til at forebygge sygdom. Vælg et produkt, som indeholder så mange forskellige vitaminer og mineraler som muligt.
Et kosttilskud med god dokumentation på bitilgængelighed er Mulitvitamin Pharama Nord. Ønsker du et flydende kosttilskud kan du anvende fx Mivitotal fra Anjo.
Af stærke vitaminer og mineraler registreret under lægemiddelstyrelsen, finder du Omnimin fra Biosym.

Læs mere på www.lægemiddelstyrelsen.dk under "produktresumeer"

Anbefaler Bogen:
KERNESUND FAMILIE SÅDAN! AF: Ninka-Bernadette Mauritson

Er fyldt med gode råd om sund levevis, og henviser til kilder hvor du kan købe produkterne på nettet, samt henviser til oplysende kilder om en sund levevis. Familien er et bevis på, at det de skriver om virker.

Kosttilskud der styrker immunforsvaret: Kan du også læse om i Kernesund familie. Ydermere er der oplysning om hvor produkterne kan købes på nettet, og hvad de virker for.

Bogen skriver bla.
Kosttilskud, omega 3- olier.
Hvorfor er de så livsnødvendige?

Omega 3-olierne styrker synsudvikling, og immunforsvar. De vigtige omega 3 fedtsyre i levertran og især i fiskeolie er fedtsyrene EPA og DHA. De er vigtige for børns udvikling af hjerne og syn. De har også vist sig at afhjælpe adfærdsproblemer, styrke immunforsvar, humør, hukommelse, fokus og indlæring, disse to fedtsyre findes ikke i andre omega 3-olier som fx hørfrøolie. Derfor skal autistiske børn, scizofrene, ADHD, NLD, hyperaktive, dampmennesker og andre følsomme individer have dem trods forurening i havene. Fordelene overskygger i den grad ulemperne. Hørfrøolie er også omega 3-olie. Det indeholder alfalinolensyre, som omdannes til EPA i kroppen. Men kun hvis man er godt dækket ind med vitaminer og mineraler i kroppen. Desuden går man glip af fedtsyren DHA, hvis ikke man spiser fiskeolie. Og følsomme mennesker, som for eksempel autister, kan have svært ved at omdanne hørfrøolien. Derfor skal de have fiskeolie eller levertran.

Optimal daglig olieindtag ifølge sygeplejerske og ernæringsterapeut Thorbjørg Hafsteinsdottir fra Sundhedsrevolutionen:
- 1 spsk. Levertran ELLER 2-3 spsk. Fiskeolie (bedst) til autister med adfærdsudfordringer
- 2 spsk. Kokusolie
- 2 spsk. Livets olie (eller blandet hørfrø og kæmpenatlys)

 

.
Skovens Helse  ·  Dorrit Kristensen  ·  Bjergvej 32  ·  9330 Dronninglund  ·   Telefon 2076 3715  ·  skovenshelsegmail.com